Védőfelszerelés tippek a biztonságos munkavégzéshez

2024 márc 26. | Útmutatás

A tavasz nem csak a természet megújulását hozza el, hanem az építkezések és karbantartási munkálatok kezdetét is. De mielőtt beleveted magad a szezonba, állj meg egy kicsit, és vess egy pillantást a munkavédelmi felszerelésed állapotára. Vajon minden megfelel az előírásoknak?  Hoztunk néhány hasznos tippet, ami segíthet biztos alapokkal indítani a tavaszt.

A látásod a legértékesebb kincseid egyike, és bizony már a tavaszi napsütés is lehet bántóan erős, ahogy a munka közben repülő szilánkok sem tréfálnak. Válassz olyan munkavédelmi szemüveget, ami nem csak az UV-sugárzástól óv, hanem a mechanikai sérülésektől is. Ne felejtsd el, a karcos lencsék miatti csere nem fölösleges kiadás, hanem a biztonságod alappillére!

A fejed védelme szintén nélkülözhetetlen, hiszen tudod, egy munkavédelmi sisak az életedet mentheti meg. Ha a sisakodon repedést vagy elszíneződést látsz, itt az ideje, hogy újat szerezz be, és ha már válogatsz, nézd meg, hogy milyen kompatibilis kiegészítő érhető el hozzá, amivel tovább fokozhatod a biztonságod, a kényelmed.

A zajvédelem kiemelten fontos, főleg a tavaszi munkák során, amikor a gépek zaja igen erősnek hat a tél csendje után. Egy jól illeszkedő füldugó vagy fültok csökkenti a halláskárosodás kockázatát. Az évszakra jellemző megújulás nem csak a természetről szól, belefér a fülvédő párnáid frissítése is. Ha már kopottak vagy szakadtak, új védőeszközre van szükséged.

Ha már fejünk védelme van a középpontban, akkor a légzésvédelmünkről is érdemes említést tennünk. Ha poros környezetben vagy épp mérgező gázok, gőzök között dolgozol, viselj megfelelő védelmiszintű maszkot!

Ha pedig a magasban dolgozol, a leesés elleni védelem elengedhetetlen, és a tavasszal gyakran felélénkülő szélviharokban különösen fontos, hogy megbízható felszerelésed legyen. Ellenőrizd a hevederek állapotát, a csatokat, karabinereket és mindig vizsgáld meg alaposan a rögzítőpontokat is, hisz a sok apró részlet együtt felel azért, hogy épségben érj haza munka után. Ne feledd azt sem, hogy évente min. egyszer érdemes szakemberrel ellenőriztetned a felszerelésed épségét!

A tavaszi megújulás jegyében ne feledkezz meg a munkavédelmi kesztyűid állapotának ellenőrzéséről sem. Egy jó kesztyű rugalmas és kényelmes, mégis óv a fizikai vagy éppen kémiai hatásokkal szemben. A finom szerelési munkák és a durva építkezési feladatok talán mást kívánnak tőled, de egyformán fontosak a kezed védelme szempontjából!

Legyen szó bármilyen védőfelszerelésről, csak a prémium kategóriás termékekben bízz!  A Portwest vagy éppen a Hellberg munkavédelmi kiegészítői professzionális megoldást nyújtanak, amelyek megbízhatóságukkal és tartósságukkal kiemelkednek a piacon. Legyél példakép a kollégáidnak is, és mutasd meg, hogy a munkavédelem nem teher, hanem érték.

Gondoskodj róla, hogy a munkavédelmi felszerelésed top formában legyen! Kompromisszum nem jöhet szóba, ha valamit cserélni kell, irány a www.munkaruha-munkacipo.hu weboldal, és szerezd be, amire szükséged van, ha pedig szakmai tanácsra van szükséged, hívd a +36-70-701-1617-es telefonszámot, vagy írj az info@munkaruha-munkacipo.hu e-mail címre!  Biztos lehetsz abban, hogy ha innen választasz, csak minőségi, szabványoknak, előírásoknak megfelelő terméket kapsz.