Útmutatás

Tippek a hőszivattyú nyári használatához

A nyári hőséget olykor nagyon nehéz elviselni, és ha a kánikulában a saját otthonunk sem jelent menedéket, az bizony rettentő kellemetlen. Szerencsére azonban nem kell megbékélnünk a meleggel, és még csak hagyományos légkondicionálóra sincs feltétlenül szükségünk.

Alapvetően kétféle módszert alkalmazhatunk, ha hőszivattyúval szeretnénk hűteni otthonunkat a nyári hőségben. Az egyik megoldás, hogy kihasználjuk a padlófűtési rendszerben rejlő lehetőségeket, a hideg padló ugyanis elnyeli a hőt, vagyis hűti a helyiséget. Ezzel nem tudunk olyan hatékonyan hűteni, mint egy légkondicionálóval, de ha csak néhány fokkal szeretnénk kevesebbet, arra tökéletes, ráadásul megfizethető is. A másik megoldás a fan coil használata, ami azon alapul, hogy a ventilátor befújja a hideg levegőt. Ez költségesebb ugyan, viszont mivel közvetlenül a levegőt hűti, lényegesen nagyobb hatásfokra számíthatunk.

Fontos azonban kiemelni, hogy a hűtés sokkal több energiát használ, mint a fűtés, ezért érdemes különféle praktikákhoz folyamodnunk. Az alábbiakban ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat, nézzük!

  • Az otthonunkat érdemes óvnunk a közvetlen napfénytől, ezért mindenképpen ajánlott valamilyen árnyékolót használunk.
  • Mielőtt bekapcsolnánk a készüléket, szellőztessük át a lakást, ezzel lényegében megszabadulhatunk a felgyülemlett hőtől.
  • Állítsuk optimális hőmérsékletre a készüléket, a kellemes hőérzethez nincs szükség 22oC-nál kevesebbre, és a lakás sem fog hamarabb lehűlni.
  • Ha fan coil-t használunk, tegyük próbára a különféle üzemmódokat, olykor a légáramlás vagy a csökkentett páratartalom is elegendő lehet.
  • Használjuk az időzítő funkciót a hálószobában, a pihentető alváshoz nem kell feltétlenül egész éjszaka mennie a hűtésnek.
  • Rendszeresen tisztítsuk meg a szűrőt, ezzel ugyanis sokat tehetünk a készülék hatékony működéséért.

Felkeltettük érdeklődését? Ha Ön is okosan szeretné hűteni az otthonát, és szüksége lenne egy új hőszivattyúra, esetleg egy korszerű fan coil érdekelné, ismerkedjen meg cégünk, az ESTÉ Credit Side Kft. termékeivel! Nálunk minden igényre van megbízhatóan, költségtakarékosan üzemelő készülék, és szívesen segítünk a választásban is. Kattintson a www.chofu-hoszivattyu.hu weboldalra, a témában felmerülő kérdéseit pedig tegye fel bátran a +36-20-268-9757-es telefonszámon vagy a tibor.sulyok@gmail.com e-mail címen!