Tereprendezés: Hogyan lehet készülni anyagilag?

2020 dec 30. | Útmutatás

A szép és rendezett kert gondos előkészületeket igényel az alapoktól kezdve, ami azt jelenti, hogy egyetlen esetben sem maradhat el a tereprendezés. Nagyobb terület esetén ehhez mindenképpen szakemberek segítségére van szükség, és ha a környezet engedi, célszerű munkagépekkel dolgozni. Ez a tereprendezés leghatékonyabb és leggyorsabb módja, ezért nem éri meg spórolni rajta.

Fontos tudni, hogy a szakemberek csak helyszíni felmérést követően tudnak pontos ajánlatot adni.
Ám annak érdekében, hogy könnyebben tudjon kalkulálni az anyagiakat illetően, az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen tényezők befolyásolják az árakat!

•    Sík terepen könnyen lehet mozogni a munkagépekkel, ennek megfelelően gyorsabban lehet dolgozni, ami kedvezően befolyásolja a tereprendezés árát is. Ebből következik, hogy minél több a lejtős terület, illetve minél nagyobb szintkülönbségekkel kell számolni, úgy növekednek a költségek is.
•    Szintén befolyásolja az árat a meglévő növényzet. Növeli a költségeket, ha sok cserje és bokor tarkítja a területet, ebben az esetben ugyanis számolni kell a gyökerek eltávolításával is, amihez plusz munkagép használatára lehet szükség.
•    A tereprendezés végösszegére a talaj minősége is jelentős hatással van. A laza szerkezetű, homokos talaj könnyen megmunkálható, ezzel szemben a kötött, sziklás talajjal sokkal nehezebb dolgozni.
•    A munkálatok árát olyan tényező is befolyásolja, amivel nehéz számolni, mégpedig az időjárás. Esős időben ugyanis szinte lehetetlen dolgozni, különösen lejtős terepen, ez pedig azt jelenti, hogy a tervezettnél hosszabb időt vehet igénybe a tereprendezés.

Megbízható segítségre lenne szüksége a tereprendezéshez? A Böhmer Kft. profi csapatára számíthat! Szakértőink mindenben rendelkezésére állnak, és segítenek megvalósítani elképzeléseit! Ha kíváncsi a részletekre, látogasson el www.bohmerkft.hu weboldalunkra, ahol mindent megtudhat arról, hogyan dolgozunk! Ha meggyőztük, kérje bátran segítségünket, várjuk megkeresését a +36-28-559-495-ös telefonszámon és a bohmerkft2002@gmail.com e-mail címen!