Útmutatás

Sziklakerti kövek rendelése és az okos tervezés

sziklakerti kövek rendelése

Sziklakerti kövek rendelése egyedi igények szerint, a tökéletes végeredményért! Termékkínálatunkban változatos kőfajták kaptak helyet, méghozzá többféle méretben, hogy úgy alakíthassa ki a kompozíciót, ahogy azt megálmodta!

A saját kert teret enged a tulajdonosok kreatív ötleteinek kibontakoztatására, melynek köszönhetően számtalan izgalmas megoldással lehet találkozni. Sokak tetszését nyeri el a sziklakert, amit gondosan összeválogatott és elrendezett kövek, illetve növények alkotnak. Egy ilyen kompozíció természetes szépsége miatt válik igazán látványossá, ezt a hatást viszont nem is olyan egyszerű elérni. A növényekre vonatkozóan sokféle tippet lehet olvasni, és bár valóban ez a kényesebb része a feladatnak, a sziklakerti kövek rendelése sem kevésbé jelentős!

A kövek fajtája, mérete, színvilága és mennyisége is fontos szempont, ezért alaposan meg kell tervezni a vásárlást. A sziklakerti kövek rendelése esetén leggyakrabban előforduló fajta a mészkő, de jó választás a gránit, a homokkő vagy a pala is. Itt abszolút érvényesül a „kevesebb néha több” elve, érdemes egyféle követ választani. A kövek méretét elsősorban az határozza meg, hogy mekkora lesz a teljes sziklakert, egy méretes kompozícióban jól mutatnak a nagyobb, sziklaszirtre emlékeztető darabok, de ugyanezek egy kisebb változatba nem illenek. A színvilágot az elérni kívánt hatáshoz kell igazítani, a sziklakerti kövek rendelése előtt tehát érdemes előre meghatározni egy stílust, figyelembe véve a kert hangulatát. Ebben sem tanácsos sokféleségre törekedni, a legjobb, ha van egy alapszín, amit maximum egy-két egyéb szín tarkít. A kövek mennyiségét illetően a növények mennyiségét is figyelembe kell venni a sziklakerti kövek rendelése során, ideális esetben 1:1 az arány.

Ha Ön is szeretné egy stílusos kompozícióval gazdagítani kertjét, és érdekli a sziklakerti kövek rendelése, forduljon bizalommal a BolyosKő csapatához! Bátran válogathat kínálatunkban, és speciális igényeknek is igyekszünk eleget tenni, hogy biztosan azt kapja, amit eltervezett. Bővebb információkért látogasson el a www.bolyosko.hu weboldalra, és forduljon hozzánk bizalommal a +36-20-945-1794-es telefonszámon vagy a bolyoszoltan4@gmail.com e-mail címen!