Mit tartson szem előtt a kenuvásárlás során?

2019 júl 10. | Útmutatás

Régóta tervezi a kenuvásárlást, és most úgy döntött, hogy beszerzi a hiányzó sporteszközét? Többféle típus közül választhat, és egyáltalán nem mindegy, melyik mellett dönt, ezért fontos, hogy figyelembe vegyen néhány szempontot.

A kenuzás remek szabadidős tevékenység, akkor is, ha csak hobbi szinten űzi. Rengeteg előnye van, többek között a természetben töltheti az idejét, fejlesztheti az erőnlétét és a kitartását. A kajakkal ellentétben a kenuhoz egytollú evezőt kap, mivel egyszerre csak egy oldalon kell eveznie. Az Ön előtt és mögött ülő személyek a másik oldalon mártják a lapátot a vízbe, így kiegyenlíthető az erő. Amikor sor kerül a kenuvásárlásra, szem előtt kell tartania a következőket:

A csónak férőhelyei csak a rövid túrák alkalmával használhatók ki maximálisan, mivel két ember számára kényelmes, főként akkor, ha menetfelszerelést is visz magával. A kenu manapság kivétel nélkül üvegszálas műanyagból készül. Ennek köszönhetően sokkal strapabíróbb, masszívabb, mint a fából vagy gumiból készült csónak. A kenuvásárlásnál fontos meghatározni, hogy milyen környezetben, és mekkora távra készül, hiszen csak így választhat jól.  Más típusú kenura van szükség, ha néhány alkalommal, rövid távokokra használja, és akkor, ha komoly túrákra indul vele. Lehetősége van olyan kenu beszerzésére, amiben többen ülhetnek, és az értékek elhelyezésére is bőven van hely.

Megbízható segítséget kaphat a kenuvásárlást megelőzően, sőt, lehetőséget adunk a sporteszköz kipróbálására a Kajak Shop munkatársaiként. Igyekszünk hasznos tanácsokkal ellátni annak érdekében, hogy jól válasszon, hiszen kenut egy életre vesz, és ha jól döntött, egy életmódot is vesz vele együtt. Többféle típusú termékkel várjuk, így a célnak megfelelően bonyolíthatja le a kenuvásárlást. Tájékozódjon a www.kajakshop.hu weboldalunkon!

Szerezze be azt a sporteszközt, amivel önfeledten szórakozhat és fejlődhet! Válasszon körültekintően, hiszen számos termék közül válogathat a kenuvásárlás során! Bármilyen kérdése merül fel, hívjon minket bátran a 06-20-942-3290-es telefonszámunkon, vagy írjon nekünk az info@kajakshop.hu e-mail címünkre!