Minden, amit a munkavédelmi bakancsok vásárlásával kapcsolatban tudni érdemes

2019 okt 22. | Útmutatás

Sok munkahelyen szükséges munkavédelmi ruhát viselni. Mindig sarkalatos kérdés szokott lenni a megfelelő munkavédelmi bakancsok kiválasztása, ám ezt a kérdést nem is érdemes elkapkodni. Ha belegondol abba, hogy a napjai nagy részét ebben a cipőben fogja tölteni, biztos jobban megfontolja, hogy melyiket válassza. Amikor az ember a munkavédelmi bakancsok széles kínálatából próbálja az ideálisat kiválasztani, érdemes több szempontot is figyelembe venni. Nézzük, mik ezek!

A legfontosabb, hogy azt vegyük elsősorban figyelembe, hogy milyen körülmények között fogjuk használni a lábbelit. A munkavédelmi bakancsok között vannak olyanok, amelyek teljesen vízhatlanok, de másfajtára lesz szükség, ha például fontos a vegyszerállóság is. Vannak olyan termékek, amiknek a talpa érintésvédett, hőálló, de természetesen az is lényeges szempont, hogy milyen hőmérsékleten kell majd benne dolgoznunk. Értelemszerűen például egy hűtőház dolgozójának bélelt cipőre van szüksége. Fontos, hogy amikor a munkavédelmi bakancsok között keresgélünk, próbáljuk fel azokat, amiknek a kiképzése megfelelő a munkakörülményekhez. Mindenkinek más a lába, másik cipő a kényelmes, ezért nem szabad aszerint választani, hogy milyen van másoknak! Ne legyen se túl nagy, se túl kicsi, mert hosszú távú viseléskor mindkettő kényelmetlenné válik.

Sajnos gyakran elkövetett hiba, hogy az ár az elsődleges szempont a munkavédelmi bakancsok vásárlásánál. Ez nem szerencsés, mert a drágább termékek sok esetben magasabb kopásállósággal rendelkeznek, de sokkal fontosabb az is, hogy a kiválasztott lábbeli kényelmes legyen. Természetesen lehet, hogy pont a legolcsóbb termék lesz az ideális, de nem szabad csak és kizárólag azt megnézni!

Amennyiben munkavédelmi bakancsok iránt érdeklődik, a legjobb, ha felkeres minket! Kattintson a www.safetymunkaruha.hu weboldalra, ha pedig kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 70 313 8492-es telefonszámon vagy a veszprem@safety.hu e-mail címen!