Milyen érvek szólnak a szeglemezes tetőszerkezet mellett?

2023 szept 4. | Útmutatás

Egyesek azt gondolják, hogy a tetőszerkezet kivitelezéséhez kizárólag hagyományos, ácsolt technológia áll rendelkezésre. Az igazság az, hogy napjainkban több kedvező opció is létezik már, amelyekkel tartósabb és biztonságosabb szerkezeteket lehet kialakítani. Ezek közül egyre nagyobb figyelmet kap a szeglemezes tetőszerkezet, ami viszont nem igazán számít újdonságnak.

Az ötvenes évektől jelen volt Amerikában, azonban akkoriban még nem volt annyira kiforrott, hogy meglássák benne az emberek az előnyöket. Az újításoknak köszönhetően napjainkban egy igazán kedvező lehetőséget kínál a szeglemezes tetőszerkezet.

Kevesebb faanyagra van szükség

Akik mostanában szeretnének felújítani, építkezni, tapasztalhatták, hogy az alapanyagárak igencsak megnőttek a korábbiakhoz képest. Főleg a fa, ami kellemetlen meglepetéseket tud okozni, így igyekeznek a felhasználni kívánt mennyiséget csökkenteni, ezzel is spórolva a projekten.

A szeglemezes tetőszerkezet ebben ideális segítséget tud nyújtani. A hagyományos, ácsolt szerkezethez képest kevesebb faanyaggal lehet számolni, így pedig lehetőség van a spórolásra. Mivel a tetők statikája kifogástalan, nem kell jelentős mennyiségű fát felhasználni ahhoz, hogy a szerkezet stabil legyen.

Nem kell tető alátámasztás

Nagy könnyebbség az is, hogy nincs szükség tető alátámasztásra, ami megnövelné a kivitelezés idejét. A szeglemezes tetőszerkezetnél bátran lehet számolni a gyorsasággal, és természetesen ez nem megy a minőség rovására.

A szeglemezes tetőszerkezet megbízható, hosszú éveken át jól tűri az intenzív igénybevételt. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, forduljon bizalommal a Faszerkezetes Ház Kft.-hoz! Teljeskörű szolgáltatás keretein belül vállaljuk a tervezést, gyártást, kivitelezést.

Honlapunkon bővebb információkat is talál, amit a www.fa-lak.hu címen ér el. Ha kérdései lennének, hívjon bennünket telefonon a +36-70-277-2472-es számon, vagy írjon üzenetet a fahaz@t-email.hu vagy fa-lak@gmail.com e-mail címek egyikére! Munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.