Miért és mikor fontos a mérőeszköz kalibrálás?

2024 febr 9. | Útmutatás

Mérőeszközök telepítésére vagy cseréjére kerül sor? Szeretné a rendszert problémamentesen működtetni? Nem csak a használatot megelőzően van szükség a mérőeszköz kalibrálásra, hanem később is, és fontos, hogy hozzáértő szakemberre bízza a feladat elvégzését.

Többféle mérőeszköz alkalmazására van lehetőség, így bármilyen területen kíván pontos adatokhoz hozzájutni, nem okozhat gondot. Attól függően, hogy milyen közeg áramlásáról van szó, más-más típusú készülékek teszik lehetővé a precíz mérést, szabályozást.

A pontos mérés érdekében nem maradhat el a mérőeszköz kalibrálás, amit az előírások szerint kell elvégezni. Hozzáértő szakemberek állnak rendelkezésre, akik a szabályokat követve, speciális felszereléssel látják el a teendőket.

A kalibrálás célja, hogy az eszköz által végzett mérések az előírt hibahatáron belül legyenek. Mérésekkel, a készülék finomhangolásával olyan állapot érhető el, ami megfelel a követelményeknek, és ezáltal pontos mérésekre kerülhet sor.

Sokan gondolják úgy, hogy a mérőeszköz kalibrálást elegendő egyszer, a működtetést megelőzően elvégezni. Ez azonban nem így van, bizonyos időközönként elengedhetetlen a feladat ellátása ismét. Több tényezőtől függ, hogy milyen gyakran van szükség erre, mint például a műszerrel végzett mérések száma, valamint az utolsó kalibrálás óta eltelt idő.

A legjobb megoldás olyan szolgáltatót választani, ahol saját kalibráló laboratóriummal rendelkeznek, és biztosítanak kiváló minőségű gyártmányokat is. Ennek köszönhetően gyorsabban és egyszerűbben kerülhet sor a beszerzésre, a szükséges munkálatok elvégzésére. Hasznos tanácsokat kaphat, és bármikor szeretné a mérőeszköz kalibrálást elvégeztetni, gördülékenyen sor kerülhet erre.

Kérje a Flow-Cont Kft. munkatársainak segítségét, és tudja a legjobb kezekben a mérőeszköz kalibrálást! Nagy tapasztalattal nyújtanak megbízható szolgáltatást. Bővebben informálódhat a www.flowcont.hu weboldalon, és elérhetőek a szakemberek a 06-1-4650802-es telefonszámon, valamint az info@flowcont.hu e-mail címen.