Melyek a vérnyomásmérés gyakori hibái?

2019 szept 23. | Útmutatás

Rendszeresen méri a vérnyomását, mert az optimálistól eltérnek a kapott értékek? Fontos, hogy tisztában legyen azzal, mik a vérnyomásmérés gyakori hibái, hogy elkerülhesse ezeket. A vérnyomásmérő nagyon sokat segít abban, hogy megelőzze a komolyabb betegségek kialakulását, ezért lényeges, hogy helyesen használja.

Az emberi szervezet normál működéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő vérkeringés. A vér feladata, hogy elszállítsa az oxigént, a hormonokat, az anyagcsere közben létrejött végtermékeket és egyéb anyagokat a test különböző részeibe. Nagyon fontos, hogy figyelmet fordítson a vérnyomására, hiszen ennek értékei mutatják meg, egészséges állapotban van-e. Erre a célra szolgál a vérnyomásmérő. Lényeges, hogy ennek a használata megfelelő módon történjen, mivel csak így kaphat pontos értékeket. Pontatlanságot okozhat a felkar feszített állapota, a fizikai vagy pszichikai megterhelés után végrehajtott mérés és a túl vastag kar is. Az utóbbi esetben célszerű 10 Hgmm-t levonni a kapott értékből.

A vérnyomásmérés helyes technikájának ismeretén is múlik, hogy jó vagy hibás értékeket kap. Egy vérnyomásmérő pontatlanságának fő oka lehet a nyomásérzékelő, vagy a szívhangot érzékelő szenzor, illetve a mandzsetta hibája. Miután beszerezte a vérnyomásmérőjét, meg kell győződnie arról, hogy helyesen működik-e, és időközönként elengedhetetlen a vérnyomásmérő kalibrálás. Amennyiben javításra van szükség, ez is megoldható minimális várakozási idővel, ha megbízható szolgáltatóval veszi fel a kapcsolatot.

Rendkívül gyorsan és egyszerűen oldjuk meg a vérnyomásmérő kalibrálását és javítását a Commed Kft. munkatársaiként. Előzetes bejelentkezés nélkül is lehetősége van a szolgáltatást igénybe venni, így bármikor fordulhat hozzánk segítségért. Hasznos tanácsokat adunk, és részletesen informáljuk a vérnyomásmérő helyes használatáról, így a későbbiekben nem adódhat problémája a működtetéssel. Tudjon meg többet tevékenységünkről, és olvassa el a vérnyomásmérés szabályait a www.vernyomasmerokalibralas.hu internetes oldalon!

Éljen egészséges, kiegyensúlyozott életet! Fordítson nagy figyelmet a vérnyomásmérő helyes használtára, hiszen ezzel elkerülheti a nagyobb problémák kialakulását! Legyen tisztában azzal, hogy mik a vérnyomásmérés gyakori hibái, és kerülje el ezeket! Bízza ránk a javítást, kalibrálást, és tegye fel a kérdéseit bátran a 06-1-252-0758-as telefonszámunkon, vagy írjon nekünk a commed@commed.hu e-mail címünkre!