Útmutatás

Klíma karbantartás a szezon előtt – ne hagyja az utolsó pillanatra!

klíma karbantartás

Elérkezett a június és talán hamarosan részesei lehetünk az igazi nyári időnek is. Annak, aki eddig még nem tette meg, érdemes felkészülnie a melegre, hogy amikor beköszöntenek az első forró napok, akkor ne okozzon gondot a kellemes otthoni hőmérséklet megőrzése. Most már érdemes mielőbb beiktatni a klíma karbantartást, hogyha szükségét érezzük, akkor bekapcsolhassuk a berendezést.

A klíma karbantartást nem szabad elbagatellizálni. Sajnos sokan csak akkor hívnak szakembert, ha egy hiba miatt klímaszerelésre van szükség, pedig rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetőek lennének a nagyobb meghibásodások. Rendkívül fontos azonban, hogy a berendezés tisztítására minden szezon előtt sor kerüljön. Nagyon sok por telepszik ugyanis meg a készülékekben, illetve a párás környezet miatt könnyen elszaporodik a penész is. Amikor bekapcsoljuk a tisztítatlan klímát, akkor rengeteg port és penészspórát juttatunk a levegőbe. Ezek belélegezve súlyos légzőszervi tüneteket okoznak, hosszú távon pedig asztma kialakulását eredményezhetik. A klíma karbantartás során azonban a szakember alaposan megtisztítja a berendezés belsejét, szűrőjét, így az tiszta, egészségre káros anyagoktól mentes levegőt juttat a belső térbe.

klíma karbantartás általában nem sok idő, és az ára is megfizethető, így nem kell súlyos anyagi kiadástól tartani. Érdemes egy olyan tapasztalt szakembert keresni, aki nem csak a tisztítást végzi el, hanem átnézi a teljes készüléket, így kiszúrva, ha egy alkatrész gyengélkedik. Az idejében történő alkatrészcserének köszönhetően megspórolhatjuk a javítás költségeit és nem utolsósorban sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Amennyiben Ön még nem iktatta be a szezon előtti klíma karbantartást, a legjobb helyen jár! Cégünk régóta foglalkozik klíma karbantartással Budapesten és kedvező áron állunk Ügyfeleink rendelkezésére. Bővebb információért látogasson el a www.horvathklima.hu honlapra vagy hívjon minket a 06-20/9-240-112-es telefonszámon vagy írjon nekünk a horvath.tamas@horvathklima.hu e-mail címre!