Hogyan válasszunk radiátort?

2023 szept 1. | Útmutatás

A nyár végével újra megnőtt a kereslet a radiátorok iránt. Aki valami miatt elégedetlen a jelenlegi fűtőtesttel, annak érdemes mielőbb lecserélnie azt, hogy még a fűtési szezon kezdete előtt fel lehessen szerelni a helyére az újat. De hogyan lehet kiválasztani az ideális radiátort, milyen szempontokat célszerű figyelembe venni a vásárlás során?

1. A helyiség jellege

Fontos, hogy melyik helyiségbe keresi a fűtőtestet, mert ez a kialakítását és a méretét is befolyásolhatja. A nappaliba és a gyerekszobába normál méretű, klasszikus megjelenésű darabra van szükség, de például a hálószobába, ahol nem kell annyira meleg, elég egy kisebb. Általában a konyhában is elegendő egy kisebb fűtőtest, hiszen ezt a helyiséget sem szükséges túlságosan felfűteni.

Külön figyelmet érdemel a fürdőszoba, ahol nem a hagyományos lapradiátorok, hanem a törölközőszárítós verziók a legpraktikusabbak.

2. A helyiség mérete

Ez határozza meg a radiátor teljesítményét. Értelemszerűen egy nagyobb alapterületű helyiségbe nagyobb fűtőtest kell, hiszen egy kicsi nem fogja tudni eléggé felmelegíteni. Az sem szerencsés ugyanakkor, ha a radiátor túl nagy, mert ebben az esetben feleslegesen sokat fog fogyasztani.

3. A radiátor megjelenése

Bár egy radiátronál nem a megjelenés a legfontosabb, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen szem előtt lesz. Sokan próbálják elrejteni a fűtőtesteket, de ez nem mindenhol lehetséges, ráadásul a hatása is csökken, ha elé vagy rá van pakolva. Egy korszerű, mutatós terméket azonban nem is kell rejtegetni, mert remekül illeszthető a helyiségbe.

4. Ár

Mint szinte minden termék, a radiátorok is széles árfekvésben mozognak. Érdemes alaposan körülnézni, azonban fontos, hogy mindenképp megbízható terméket válasszon!

Amennyiben radiátor vásárlás előtt áll, látogasson el a www.orike.hu weboldalra, ahol megtalálja az ideális fűtőtestet! Ha további kérdése merült fel, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a +36 (1) 297 5933-as telefonszámon vagy a kisker@orike.hu e-mail címen, szívesen segítenek Önnek mindenben!