Hidraulikaolaj a mezőgazdaságban: tájékozódjon a legfontosabb tudnivalókról!

2019 ápr 30. | Útmutatás

A különböző mezőgazdasági gépek hajtásrendszere rendkívül speciális kialakítású, amiknek a zavartalan működéséhez megfelelő kenőanyagokat, többek között hidraulikaolajokat szükséges használni. Természetesen nem mindegy, hogy a berendezésekhez milyen hidraulikaolajok kerülnek felhasználásra. Ismerni kell a termékek minősítésének rendszerét, és a dobozon található jelölésekkel is fontos tisztában lenni, hiszen csak így lehet kiválasztani az adott berendezéshez a megfelelő olajat.

Ezen kívül a legfontosabb tudnivaló a hidraulikaolaj kiválasztásához az, hogy a felhasználó soha ne térjen el a gyári előírástól! Ha eltér, és a gyári előírásnál kisebb viszkozitású hidraulikaolajat alkalmaz a berendezés tulajdonosa, abban az esetben alacsonyabb lesz a rendszerben az olajnyomás, emiatt pedig csökken a gép teljesítménye, és megnő a résveszteségek mennyisége, tehát a mezőgazdasági berendezés nem úgy fog üzemelni, ahogyan kellene. Ha pedig a gyári előírásnál nagyobb viszkozitású hidraulikaolajat alkalmaz a felhasználó, növekedni fog az olaj nyomása, így a tömítések nagyobb igénybevételnek lesznek kitéve, és a gép teljesítménye is nőni fog. Tartós üzem esetében ezeknek a jelenségeknek a mértéke csökkenni fog, meg is szűnik, és akár a berendezés meghibásodását is okozhatja, tehát nem érdemes megkockáztatni, hogy eltérjen a gyári előírástól. Mindig annak megfelelően válasszon hidraulikaolajat, így nem történhet baj sem a berendezéssel, sem pedig a felhasználóval.

Ha mezőgazdasági berendezéséhez Önnek is szüksége van hidraulikaolajra, ám a vásárlás egyszerűbb formáját választaná, fedezze fel a Golden Lube Kft. webáruházát! Termékeink magas színvonalat, megbízhatóságot képviselnek, ráadásul kedvező áron elérhetők. Bármilyen gyári előírásnak megfelelően megtalálja a gépéhez a hidraulikaolajat kínálatunkban! Webshopunkat a www.olajborze.hu címen éri el. Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-264-1907-es számon vagy írjon e-mailt az info@goldenlube.hu címre!