Használja ki a bt. alapítás kedvező feltételeit!

2019 júl 25. | Útmutatás

Minimális törzstőkével szeretne céget alapítani? Nem tudja, hogy milyen társasági formák közül választhat? Érdemes részletesen tájékozódnia a bt. alapítás feltételeiről, ugyanis ez a vállalkozás típus egyszerűen létrehozható. Saját vállalkozás elindítása előtt fontos, hogy tisztában legyen azzal, milyen előnyei és hátrányai vannak a különböző vállalkozási formáknak. Ha ismeri a jogokat és a kötelezettségeket, sokkal könnyebben el tudja dönteni, hogy pontosan melyik formát célszerű választani.

A betéti társaságról elmondható, hogy az egyéni vállalkozás és a kft. főbb jellemzői sorolhatók fel, igaz rá a korlátolt és a korlátlan felelősség is. Minden más gazdasági társasághoz hasonlóan a bt. esetében is ügyvédre vagy közjegyzőre van szükség a vállalkozás indításához. Érdemes még az első lépések előtt részletesen tájékozódni a bt. alapítás feltételeiről, hiszen így felkészült lehet, és gördülékenyen oldhatók meg a feladatok, könnyebben tud eleget tenni az előírásoknak. A bt. alapítás feltételei:

  • Minimum két személyre van szükség
  • Nélkülözhetetlen egy székhely
  • Ki kell jelölni egy vezető tisztségviselőt
  • Csekély összegű hozzájárulás fizetendő

A beltag saját teljes vagyonát is kockáztathatja, míg a kültag csak a szerződésben vállalt vagyonával felel. A nyereség és a veszteség annak arányában oszlik meg, hogy a tagok mekkora vagyonnal járultak hozzá a cég alapításához.

Ha tisztában van a bt. alapítás feltételeivel, megfelel ezeknek, és úgy döntött, hogy létrehozza ezt a vállalkozási formát, megkezdődhet a bt. alapítás eljárása. Ma már lehetősége van az online ügyintézésre, így elektronikus formában juttathatja el a szükséges dokumentumokat, egyszerűen és gyorsan intézheti a teendőket, és személyesen elég egyszer megjelennie.

Ebben nyújtunk segítséget a CégalapításMost.hu Kft.-nél! Minden fontos információról tájékoztatjuk a bt. alapítás feltételeiről, a cégalapítás menetéről. Nagy tapasztalattal állunk rendelkezésére, naprakészek vagyunk a változásokat illetően, és támogatjuk abban, hogy zökkenőmentes legyen a vállalkozás indulása. Látogasson el a www.cegalapitasmost.hu weboldalunkra! Informálódjon a bt. alapítás feltételeiről bővebben, majd tegye meg az első lépéseket, és valósítsa meg a terveit! Vegye igénybe szolgáltatásunkat, kérdéseivel pedig keressen bennünket a 06-70-217-5701-es telefonszámunkon, vagy írjon nekünk az info@cegalapitasmost.hu e-mail címünkre!