Fenyőkéreggel sokat tehet a környezetéért

2020 febr 13. | Kreativitás

Hallott már a fenyőkéreg előnyeiről, vagy felhasználta már ezt a nagyszerű, természetes anyagot talajtakaróként? A fenyőkéreg a környezetre ártalmatlan, bizonyos idő után elbomlik, és beépül a talajba. Kültéren és beltéren egyaránt alkalmas a növények védelmére, és kellemes látványa miatt dekorációnak is kiváló.

Ha kerttel vagy udvarral rendelkezik, lehetősége van szebbnél szebb növényeket ültetni. Egész évben gyönyörködhet bennük, ha megfelelően gondoskodik róluk. Télen problémát jelenthet a fagy, nyáron pedig az erős napsugárzástól szükséges védeni a virágokat. Sokféle megoldás közül választhat, amelyek alkalmasak a talajtakarásra, de ha igazán hatékony és szép megoldást keres, érdemes a fenyőkéreg mellett dönteni.

fenyőkéreg nagy népszerűségnek örvend, egyre többen használják fel kültéren, és az ingatlanok beltéri helyiségeiben is. Dekoratív jellegén kívül számos egyéb pozitív tulajdonsággal is jellemezhető:

  • Átereszti a csapadékot, de megakadályozza a gyors elpárolgást

  • Hatékonyan óvja a növények gyökereit

  • Gátolja a gyomok növekedését

  • Növeli a talaj szervesanyag-tartalmát

  • Laza szerkezetűvé teszi a talajt

Nem csak talajtakaróként, hanem állatokhoz alomnak, játszótereken ütéscsillapító burkolatnak, valamint a cserepes virágokhoz is érdemes fenyőkérget felhasználni. Fontos, hogy körültekintően tájékozódjon, mivel többféle fenyőkéreg kapható, amelyek közül tanácsos a célnak megfelelően választani.

Tegye hangulatosabbá és szebbé a kertjét úgy, hogy közben óvja is a növényeket! Használja Ön is a fenyőkérget talajtakaróként! Kátai kertészetünkben hozzájuthat a megfelelő méretű és mennyiségű, kiváló minőségű fenyőkéreghez. Informálódjon részletesen a nálunk kapható termékekről a www.fenyokereg.hu weboldalon! Rendeljen tőlünk kedvező áron, és tegye fel kérdéseit bizalommal a 06-20-201-0732-es telefonszámunkon!