Esztétikus és időtálló felületkezelés elektropolírozással

2024 jan 30. | Vállalkozásoknak

Radioaktív sugárzásnak kitett tárgyakat biztosít, ezért fontos, hogy jól ellenálljanak a hatásnak? Rendszeresen használt húsipari eszköz, vagy más termék időtállóságáról szeretne gondoskodni? Kifejezetten ilyen esetekben segít sokat az elektropolírozás, amely során simítják a felületet.

Rengeteg munkadarab gyártására kerül sor nap, mint nap. Sok olyan eszköz kerül átadásra, amelyek ipari környezetben töltik be a szerepüket, vagy a rendszeres használat, az erős, szélsőséges külső hatások miatt károsodhatnak hamar. Ezt fontos megelőzni, ami nem okozhat gondot a megfelelő felületkezelési eljárások alkalmazásával.

Az élelmiszeripari berendezések, az orvosi eszközök, a vízi járműveken használt szerkezetek, és egyéb termékek esetében főként ügyelni kell a hatékony kezelésre. A különböző hatást kifejtő anyagok könnyen megváltoztathatják az állapotukat, és a nem megfelelő minőség meggátolja a gond nélküli alkalmazásukat.

Számos esetben nyújt kiváló megoldást az elektropolírozás, amivel csökkenthető a fémfelület érdessége. Ezáltal kevésbé tapadnak meg a szennyeződések a fémfelületen. A mikrorepedések javítása érdekében, valamint a szerkezeti hibák eltávolításáért, a helyi feszültségek csökkentéséért szintén célszerű az elektropolírozást alkalmazni.

Mielőtt sor kerül az elektropolírozásra, nem maradhat el az alapos tisztítás, a zsírtalanítás, a filmrétegek eltüntetése, és minden egyéb maradvány, karcolás megszüntetése. A munkafolyamat eredményeként optimalizálhatóak a felületek topográfiai, morfológiai tulajdonságai.

Miért jó döntés az elektropolírozás?

– Tiszta, sima felület hozható létre kiváló fényvisszaveréssel.

– Kiváló korrózióvédelem biztosítható.

– Könnyebbé válik a tisztítás.

– Sok alkatrész dolgozható fel egyszerre.

Bármilyen területen van szükség a kifogástalan, egyszerűen tisztítható felületre, válassza az elektropolírozást! Többek között ezzel is foglalkozik a KORROFOB Felületvédelmi és Kereskedelmi Kft., ahol nagy tapasztalattal vállalják a feladatok ellátását. Informálódjon a www.korrofob.hu weboldalon, és vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel a 06-30-1562867-es telefonszámon, vagy az info@korrofob.hu e-mail címen!