Útmutatás

Eredetvizsga – Miért fontos és hasznos dolog?

eredetvizsga

Gépjármű vásárlását tervezed? Külföldről behozott gépkocsi forgalomba helyezésére készülsz? Semmiképp sem szabad megfeledkezned az eredetvizsgáról, amit minden ilyen esetben kötelező elvégezni! Ennek köszönhetően sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad!

Az autó lehetővé teszi a kényelmes, gyors közlekedést, így szinte már minden család rendelkezik legalább egy járművel. Ha még nincs gépjárműved, de tervezed a vásárlást, vagy már ki is választottad a megfelelő típust, fontos, hogy tisztában legyél azzal, milyen szabályoknak kell eleget tenni. Sokan vannak, akik nem tudják, miért fontos a gépjármű eredetvizsga adásvétel alkalmával, és külföldről behozott jármű esetében. Ezzel a vizsgálattal kizárhatók a forgalomból a kétes eredetű járművek, megakadályozható, hogy a lopott gépjárműveket értékesítsék. Az eredetvizsga 60 napig érvényes, és minden tulajdonosváltáskor szükség van egy új eredetvizsgára. Ha műszaki beavatkozásra kerül sor, ami a jármű alvázszámának megváltozásával jár, szintén nem maradhat el a gépjármű eredetvizsga. Bizonyára felmerül a kérdés, hogy az eredetvizsga árát az eladónak vagy a vevőnek kötelessége megfizetni. Leggyakrabban a vásárló költsége, mivel az ő biztonságát szolgálja, de megegyezésen múlik, hiszen mindkét fél érdeke a hiteles dokumentum beszerzése. Az eredetvizsgálatot erre a célra kijelölt állomásokon lehet elvégeztetni, a mindenhol egyforma, pontos összegről előre tájékozódhatsz. A vizsgálat eredményével igazolható, hogy a jármű állapota teljesen megegyezik az eredeti gyári állapottal.

Foglalj időpontot online, a www.caracekft.hu weboldalon, és kerüld el a várakozást! Kérd cégünk, a CARACE Autótechnika Kft. munkatársainak segítségét, hogy minél egyszerűbben tudd a gépjármű eredetvizsgával kapcsolatos ügyeket intézni! Részletesen tájékoztatunk a tudnivalókról, és nem csak eredetvizsga, hanem műszaki vizsga, valamint forgalomba helyezés, honosítás esetén is készséggel állunk a rendelkezésedre. Hívd bizalommal a 06-70-6181726-os telefonszámunkat, vagy küldj üzenetet a karasz.imre@carace.hu e-mail címre!