Ellenőrizzen alaposan, színképelemzéssel az idegen anyagok beépítésénél!

2023 dec 29. | Vállalkozásoknak

Igyekszik a régi, megszokott berendezésének élettartamát hatékonyan növelni? Szeretné a kiváló állapotot javító, pótló munkálatokkal megőrizni? Ha idegen anyagok beépítésére kerül sor, a legjobb megoldás a színképelemzés, más néven spektroszkópos vizsgálat.

A munkaterületeken nagy szükség van a speciális kialakítású, megbízható eszközökre, berendezésekre. Vannak olyan gyártmányok, amelyek nehezen, vagy esetleg már nem is pótolhatóak. Éppen ezért fontos a kiváló állapotuk minél hosszabb időn keresztül történő megőrzése. Ennek érdekében lehetőség van különféle módszerek alkalmazására, javításra, elemek cseréjére, pótlására.

Az elvárásoknak megfelelő, biztonságos használat akkor valósulhat meg, ha sor kerül az ellenőrzésre, az alapos vizsgálatra. Többféle eljárás alkalmazásával megoldható a feladat, azonban fontos, hogy a cél és az anyagok szerint legyen a módszer kiválasztva.

Ha régi, üzemelő berendezésnél alkatrészek pótlására készül, javító hegesztés technológiai tervezése zajlik, vagy új szerelés várható, amely során idegen anyagokat építenek be, akkor érdemes a színképelemzés mellett dönteni. Ezt a módszert másként kézi spektroszkópos vizsgálatnak nevezik, amely kis helyigénnyel kivitelezhető.

Nem kell aggódnia, ha nehezen hozzáférhető helyen található a berendezés. A precíz vizsgálat ilyen esetben is elvégezhető. A színképelemzést gyakran kiegészítik a szakemberek keménységméréssel, így még pontosabb képet kaphat az állapotról. Az ötvözetek fémes ötvözői kimutathatóak, ezáltal anyagazonosítás és anyag szétválogatás egyaránt megoldható.

Érdemes más korszerű módszerekről is részletesen tájékozódni. Az anyagok tulajdonságaitól, a felhasználási területtől függően sor kerülhet számos más típusú vizsgálatra. Mindezekről kaphat információt egy helyen.

Keresse fel a R.U.M. Testing Kft. munkatársait a 06-1-4058934-es telefonszámon, vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen! Megbízható szakemberek nyújtanak segítséget nagy tapasztalattal. A színképelemzésről, és más általuk végzett munkafolyamatokról is olvashat bővebben a www.rumtesting.hu internetes oldalon.