Útmutatás

Darázsirtás ősszel?

lódarázs irtás

A darazsak alapvetően rendkívül hasznosak, mégis sok kellemetlenséget tudnak okozni még a fővárosban is. Ha otthonunk környezetében építenek fészket, célszerű szakszerűen végzett darázsirtás mellett dönteni. A legtöbb esetben a társas darazsak megjelenése jelent problémát, de gyakran van szükség lódarázs irtásra is, a lényeg, hogy a feladatot minden esetben szakemberekre bízzuk. Hogyan változik a helyzet az évszakok múlásával, és mit érdemes tenni késő ősszel?

Míg nyáron és az enyhébb őszi napokon nagyon aktívak ezek a rovarok, ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, úgy csökken a számuk. A darazsak ugyanis a fagyok beálltával elpusztulnak, a telet csak a megtermékenyített királynő képes átvészelni, ami búvóhelyet keres magának, és gyakorlatilag hibernálódik. A tavasz beköszöntésével a királynő nekilát a fészek építésének és tojásokat rak, így a rovarok ismételten problémát okozhatnak és darázsirtásra lehet szükség. Ezt azonban meg lehet előzni!

Az épület műszaki hiányosságainak javításával, a kritikus pontok mechanikus zárásával megakadályozható, hogy a királynő beköltözzön olyan helyekre, mint a tető szigetelésében lévő rések vagy a dilatációs hézagok. A darázsirtást elsősorban a tevékenységben rejlő egészségügyi kockázat elkerülése érdekében célszerű profikra bízni, de a megelőzést érintő teendőkben is érdemes hozzáértők segítségét kérni, hiszen ez garantálja a hatékony védekezést a rovarokkal szemben.

Akár a megelőzésben, akár a fészek eltávolításában van szüksége profi csapatra, minden vonatkozó teendőt és a darázsirtást Budapesten elvégzik a DEZIN-PRO Kft. szakértői! Munkánkra természetesen nem csak a fővárosban számíthat, a darázsirtást Pest megye bármelyik pontján vállaljuk. Amennyiben szeretné megismerni szolgáltatásunk részleteit, és szívesen elmerülne a megelőzés, valamint az irtás lehetőségeiben, látogasson el www.dezin-pro.hu weboldalunkra, ahol mindent megtudhat a témában! Felmerülő kérdéseivel lépjen velünk kapcsolatba, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a +36-30-872-7777-es telefonszámon, valamint az info@dezin-pro.hu e-mail címen!