Útmutatás

Cserépkályha építés – Újonnan elkészült cserépkályha kiszárítása

cserépkályha építés

Előnyben részesíti a hagyományos, stílusos berendezési elemeket? Szeretné magát megkímélni a magas gázszámla kifizetésétől? Kiváló ötlet a cserépkályha építés, azonban fontos, hogy ne közvetlenül a fűtési szezon előtt készüljön el. Elengedhetetlen a szárító fűtés, amiről érdemes időben informálódni, és helyesen eljárni!

Különböző fűtőberendezések állnak rendelkezésre, amelyek közül mindenki egyéni igényei szerint választhat. Az ingatlan adottságai, és a saját elképzelések alapján lehetőség van többek között gáz használatára, vagy fával való tüzelésre. A költséghatékony fenntartás érdekében egyre többen döntenek cserépkályha vagy kandalló működtetése mellett. Ha Ön is kedveli a hagyományos megoldásokat, és szeretne stílusos berendezési elemet fűtőeszköznek, megéri a cserépkályha építés előnyeivel élni. A gondosan megtervezett, jól kialakított cserépkályha az egyik leggazdaságosabban üzemeltethető tüzelőberendezés, hiszen nagyon magas hatásfokkal jellemezhető. Mielőtt azonban megkezdődik a rendszeres használat, fontos, hogy megfelelő módon történjen a kiszárítás. A cserépkályha építést követően legkorábban 3-4 héttel lehet a szárító fűtést elkezdeni, addig az ajtót résnyire nyitva kell hagyni. Ezáltal a kémény természetes huzata mozgásban tudja a levegőt tartani, hogy a belső szerkezet minél gyorsabban száradjon. Ezután következhet a szárító fűtés, ami a cserépkályha építés során felhasznált víz elpárologtatása miatt lényeges feladat. Nem egyszeri befűtésről van szó, hanem óvatos, napokig tartó melengetésről. Amennyiben nem kerül sor a szárításra, mielőtt fűteni kezd vele, a víz a fűtés során gőzzé alakul, ez pedig a jelentős mértékű térfogatváltozás miatt szétnyomhatja a kályhát.

Kerülje el a kellemetlenségeket, és használja hosszú éveken keresztül problémamentesen a fűtőberendezését! Ennek érdekében fordítson nagy figyelmet a szárító fűtésre, majd a megfelelő karbantartásra is! Cégünk, a Kályhacsempe Manufaktúra Kft. különleges, kiváló minőségű kályhacsempével burkolt cserépkályha beszerzésére ad lehetőséget. Tanácsokkal látjuk el a helyes működtetéssel kapcsolatban, és egyéni igényeinek megfelelő terméket készítünk. Tekintse meg a korábban elkészült cserépkályhákat a www.kalyhacsempemanufaktura.hu weboldalon, ahol hozzájuthat rengeteg hasznos információhoz is. Készséggel állunk a rendelkezésére a 06-92-510235-ös telefonszámunkon, vagy írjon nekünk az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címünkre!