Autóklíma karbantartás: Milyen gyakran szükséges?

2020 márc 3. | Felújítás

A gépjármű tisztán tartása nagyon fontos feladat, hiszen csak így utazhat kényelmesen, komfortos környezetben. A takarítás során azonban nem csak az utastér és a karosszéria tisztítására szükséges gondolni, hanem az autóklíma karbantartására is. Nem maradhat el ez a feladat, mivel ezen múlhat az Ön és az utastársai egészsége is.

A téli időszak végén bizonyára eszébe jut, hogy rendbe tegye az autóját. Alapos mosással, a kárpit tisztításával megszépülhet a gépjárműve, de emellett van más teendője is. Fontos az autóklíma karbantartása, amivel nem csak a berendezésnek, hanem saját magának és az Önnel utazóknak is jót tehet. Az autóklíma karbantartása nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy a készülék ne veszítsen a hatékonyságából, valamint így megelőzheti a baktériumok, gombák megtelepedését. Ezek légúti betegségekhez vezethetnek, az allergiában, asztmában szenvedők tüneteit pedig felerősíthetik. A poshadt, kellemetlen szag a rendszerből kicsapódó víz miatt észlelhető, és ha ez porral keveredik, veszélyes elegyet alkot.

Ha hónapokig nem használta a klímát, ez a tömítések kiszáradásához vezethetett, ami a gáz elillanását okozhatja. Ilyen esetben is szükség van az alapos ellenőrzésre, a szakszerű autóklíma karbantartásra.

Évente kötelező, de érdemes inkább félévente elvégeztetni az autóklíma karbantartást. Minden évben szükséges a pollenszűrő cseréje, fertőtlenítése, és a teljes rendszer hatékony tisztítása. Ha a berendezés hatásfokának csökkenését veszi észre, vagy zajosabban működést tapasztal a megszokottnál, ne várja meg a nagyobb problémát! Az otthoni próbálkozás lehetséges, de könnyen előfordulhat, hogy kárt okoz a tisztítás során. Célszerű szakemberek segítségét kérni az autóklíma karbantartásához, így elkerülheti a kellemetlenségeket, és biztos lehet abban, hogy minden szempontból jól működő klímát használ.

Cégünk, az AR-GO Bt. szervizében vállaljuk az autóklíma karbantartást, és más alkatrészek ellenőrzését, javítását is! Megéri ránk bízni a különböző feladatok ellátását, hiszen profi szakemberekkel dolgozunk. Informálódjon tevékenységünkről a www.ar-go.hu internetes oldalon! Amennyiben pedig kérdése merül fel, hívja a 06-1-431-9407-es telefonszámunkat, vagy írjon nekünk az argoabroncs@t-email.hu címünkre!