Útmutatás

A ventilátor választás szempontjai

ventilátor

Lassan beköszönt a kánikula, így ismét aktuálissá válik a kérdés, hogy milyen módon tudjuk kényelmesebbé tenni mindennapjainkat a hőségben. Otthon és a munkahelyünkön egyaránt megoldást kell találni a problémára, hiszen nem csak az alvás minőségét rontja, hanem a koncentrációs képességre is negatívan hat a meleg. Egyre több helyen alkalmaznak klíma berendezést, ami hatékony, ám költséges és a telepítése is körülményes, ezért nem mindenhol jó választás. Ezzel szemben a ventilátor bárhol megállja a helyét, hiszen ma már sokféle típusból lehet válogatni, így minden igényre van optimális modell.

Az első és egyben legfontosabb kérdés, hogy milyen környezetben szeretnénk használni a készüléket. Míg abban az esetben, ha személyre szabott megoldásra van szükség, az asztali ventilátor a legjobb választás, addig olyan helyen, ahol az egész helyiség levegőjét kell átmozgatni, álló ventilátor mellett érdemes dönteni. Abban az esetben, ha fontos a nagy teljesítmény, de a halk működés is prioritást élvez, a torony ventilátor vásárlását érdemes megfontolni. A monoton, egyirányú légáramlás egészségügyi panaszokhoz vezethet, ezért olyan készüléket ajánlott választani, ami képes forogni és állítható. Ez különösen akkor lényeges, ha a közvetlen közelünkben használjuk a készüléket, az asztali változatoknál például nagy jelentősége van. Szintén fontos a stabilitás, elsősorban a nagyobb, álló ventilátorok esetében, hiszen azok könnyebben megbillennek. Nem hagyható figyelmen kívül az áramfogyasztás sem, főleg olyan környezetben, ahol egész nap használatban van a készülék. A ventilátor kiválasztását tehát érdemes alaposan megfontolni, az alkalmazási területre és az egyedi igényekre szabni, így válik a készülék valóban hasznos társsá a kánikulában.

Még nem késő felkészülni a hőségre, látogass el a Levegőshop webáruházába, és rendeld meg a számodra megfelelő modellt! Akár álló vagy torony ventilátor érdekel, akár forgatható és dönthető asztali ventilátort vásárolnál, www.levegoshop.hu címen elérhető honlapunkon biztosan megtalálod az optimális készüléket. Ha bizonytalan vagy a választásban, termékeinkkel kapcsolatban felmerülő kérdéseidet tedd fel bátran a +36-70-408-3613-as telefonszámon vagy az info@levegoshop.hu e-mail címen!