Életforma

A szorongás tüneteiről: ha érintett, kérjen segítséget!

szorongás

A kialakult járványhelyzetet és az ezzel járó korlátozásokat sokan érthető módon rendkívül nehezen viselik. A megváltozott, kiszámíthatatlan körülmények óriási frusztrációt eredményeznek, az elbocsátások, halálesetek pedig tovább növelhetik a pánikhangulatot. Egyesek megpróbálják lefoglalni magukat otthon különböző hobbikkal, tevékenységekkel, hogy enyhítsék a gondokat, azonban nem mindenkinek használnak ezek az amúgy hatékony megoldások. Sokan nem is sejtik, hogy a tartós stressz miatt szorongás alakult ki náluk, pedig fontos lenne, hogy az emberek időben felismerjék a problémáikat, és megfelelő segítséget kérjenek ezzel kapcsolatban.

Nem ritka, hogy az érintettek azért nem vesznek igénybe külső segítséget, mert nincsenek kellően tisztában a szorongás tüneteivel. A pesszimizmus, állandó baljós előérzet, nehézlégzés, gyomorpanaszok, hőhullámok, mellkasi fájdalmak mind arra utalnak, hogy az ember sajnos szorongással küzd. Nagyon fontos, hogy ha már az egyén tudja, hogy mivel áll szemben, ne szégyelljen szakemberhez fordulni! Gyakori probléma az érintetteknél, hogy nem mernek segítséget kérni, pedig a szorongás tünetei maguktól nem tudnak elmúlni, sőt, később sokkal nehezebb lehet megszabadulni tőlük. Teljesen érthető, hogy a szélsőséges szituáció sokakra van rossz hatással, a szakember ráadásul nem ítélkezik a betegei állapota felett. Szükséges a megnyílás, és beszélni kell a szorongást kiváltó okokról. Megfelelő szakértővel le lehet küzdeni ezt az állapotot. A páciensek a probléma feltáráson túl praktikus tanácsot kapnak a stresszkezeléshez, így visszakaphatják kiegyensúlyozott életüket.

Amennyiben Ön is rosszul viseli a kialakult járványhelyzetet, és a fokozott szorongás tüneteit észleli magán, forduljon bizalommal a Pszicho-Menta Bt.-hez! Klinikai szakpszichológussal közösen pontot tehet a szorongás végére. Weboldalamon bővebb információkat is találhat szolgáltatásaimról, rólam, amit a www.pszicho-menta.hu címen ér el. Ha szeretne időpontot kérni, vagy kérdései lennének, keressen bizalommal telefonon a +36-30-611-6477-es számon! E-mailen is felveheti velem a kapcsolatot a solyomttamas@yahoo.com vagy a ttsolyom@gmail.com címek valamelyikén.