Életforma

A szociális szorongás tünetei és kezelése

szociális fóbia

Kerüli azokat a helyzeteket, amikor idegenek előtt kell megszólalnia? Nem szívesen jár társasági összejövetelekre, és tart a kritikától? Szeretné magát minden területen jobban érezni, de nem tudja, hogyan változtathatna a jelenlegi helyzeten? Sok embernél tapasztalható a szociális fóbia, aminek a leküzdéséhez érdemes pszichológus segítségét kérni.

A mindennapok során rengeteg feladat vár az emberekre otthon és a munkaterületen is. Az elvárásoknak már gyermekkorban is meg kell felelni, hiszen az óvodában és az iskolában számos teendő vár a kicsikre. Vannak, akik jól tanulnak, versenyeket nyernek, kimagasló eredményeket érnek el, de sok gyermeknek mindez nehezen megy, és nem kapnak rendszeres elismerést. A szülők, és a kisgyermekek társainak viselkedése jelentős mértékben meghatározza, hogy valaki mennyire érzi jól magát otthon, valamint az oktatási intézményben. Sokan feszültek, ha szerepelniük kell, vagy ügyet intéznek, ami gyakran mások számára is látható a kézremegés, az elpirulás miatt. Feszültséggel járhat a bemutatkozás, a más emberek előtt történő étkezés, a telefonálás, vagy a visszautasítás is. Mindezek a szociális szorongásra utalnak. Nem könnyű a szociális fóbiát leküzdeni, ezért célszerű pszichológus segítségét kérni. A testi jelenségek mellett különböző lelki tünetek is jelentkezhetnek, mint például a kudarc előrevetítése, az önbizalom csökkenése, a kisebbrendűség érzése. Pánikbetegség, magas vérnyomás, alacsony önértékelés, állandó alulteljesítés egyaránt lehet a szociális fóbia következménye, amelyek megelőzése érdekében ajánlott szakszerű kezelésen részt venni.

Derítse ki, mi okozza Önnél a szociális szorongást, és legyen boldog, kiegyensúlyozott az élete! Szabaduljon meg a szociális fóbia terhétől, és kezdjen új életet! Ebben segít Önnek Thiery Henriette klinikai szakpszichológus. Kognitív viselkedésterápiával sokat tehet a problémák megszüntetése érdekében. A www.thieryhenriette.hu weboldalon további információkat is találhat az elérhető szolgáltatásokról. Ha időpontot szeretne foglalni, küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre, vagy hívja bizalommal a +36-70-432-5790-es számot!