Útmutatás

A pálinkafőzők helyes tisztításáról bővebben

pálinkafőző

Ahhoz, hogy az emberek minőségi pálinkát készítsenek, nem csupán tapasztalatra, megfelelő alapanyagokra van szükség, hanem a pálinkafőzők rendszeres tisztítására is. A cefremaradványok, egyéb anyagok negatív irányba befolyásolhatják az italok ízvilágát, így pedig nem fognak elfogyni, ezért teljesen feleslegesen kerültek előállításra. Kellő odafigyeléssel, a berendezés karbantartásával folyamatosan lehet biztosítani a finom pálinkákat.

pálinkafőzők tisztításakor nagyon fontos az alaposság, precizitás. Ez esetben a berendezés teljes belső részét meg kell tisztítani, amihez általában elegendő a tiszta víz is. A cefremaradványok, leégések eltávolításához célszerű lágyabb sörtéjű kefét használni, ugyanis így nem karcolódhat meg a pálinkafőző belső része. Ha az ember szeretne gyorsan végezni a feladattal, érdemes magas nyomású víztisztítót használni. Ezzel a megoldással ugyanúgy tudja biztosítani a pálinkafőző tulajdonosa az alapos tisztítás, csak sokkal több időt és energiát spórolhat meg a munkálatok során. Ilyenkor a tömítésekre oda kell figyelni, mert a nagy víznyomás nem igazán tesz nekik jót. A páracső letakarításához a legjobb, ha hosszú nyelű, palackmosó kefét alkalmaznak az emberek. Az erősen szennyezett pálinkafőzőket tanácsos víz helyett pár órára forró szóda lúgba beáztatni, így eltávolíthatók a legmakacsabb foltok is.

Sajnos előfordulhat, hogy annyira szennyezett a pálinkafőző hogy egyetlen tisztítási művelet sem használ. Ekkor sem kell kétségbeesni, ugyanis a PRENKER-KER Kft. választékából könnyedén beszerezhetők az új berendezések. A termékek minőségiek, megbízhatók, és a legjobb, hogy ezeknek a pálinkafőzőknek az ára egyáltalán nem terheli meg a vevők pénztárcáját. Webáruházunk a www.prenker.hu címen érhető el, ahol többféle méretű berendezés közül válogathatnak az érdeklődők. Ha bővebb információkra lenne szüksége a termékekről, keressen bennünket telefonon a +36-20-468-0498-as számon vagy küldjön üzenetet honlapunkon keresztül! Kollégáink készséggel tájékoztatják Önt a legfontosabb tudnivalókról.